2024-05-03 14:54:00
3 mei 2024

Hitma Groep neemt Haarlemse bedrijf KS Perslucht over

Indutrade-bedrijf Hitma Groep B.V. maakt bekend dat de overname van KS Perslucht B.V., gevestigd in Haarlem, succesvol is voltooid. Deze transactie, die economisch van kracht wordt per 1 januari 2024, is formeel beklonken op donderdag 2 mei bij TeekensKarstens advocaten notarissen te Leiden.

Mijlpaal
De koopovereenkomst is ondertekend door Ed Schrijver, Danny Tuijp en Erik Kamper van KS Perslucht, en Jaime Rijndorp, financieel directeur, en Michiel Jansen, algemeen directeur, namens Hitma Groep. Deze acquisitie is een cruciale stap in de groeiambities van Hitma Groep, waarbij het assortiment en de service van KS Perslucht uitstekend passen binnen de technische bedrijvengroep.

Geavanceerde persluchttechnologieën
Opgericht in 2003, heeft KS Perslucht zich ontwikkeld tot een specialistische, servicegerichte firma die geavanceerde persluchttechnologieën biedt, met name aan de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie.

"Deze overname versterkt niet alleen onze marktpositie, maar stimuleert ook de synergie tussen de serviceafdelingen van onze bedrijven. We zijn blij Ed, Erik en Danny te mogen verwelkomen in de groep en zien uit naar de integratie van hun kennis en vaardigheden", zegt Michiel Jansen, algemeen directeur van Hitma Groep.

Het bestuur van Hitma Groep bedankt Ard Vermeulen van Indutrade M&A, de advocaten Rudolph Snethlage en Onno Cusell en notaris Kim Remerij voor hun professionele ondersteuning tijdens het overnameproces.

Over Hitma Groep
Hitma Groep functioneert als holding voor diverse technische handels- en ontwikkel-/productiebedrijven. Deze bedrijven opereren als distributeur of producent en bieden technische componenten en systemen aan, naast het verzorgen van service-activiteiten. De groep richt zich op hoogwaardige technologieën voor niche-toepassingen.

Op de groepsfoto van links naar rechts: Michiel Jansen, Danny Tuyp, Ed Schrijver, Erik Kamper en Jaime Rijndorp.


Terug naar overzicht

Laatste updates

Meer nieuws