Game Changers: Indutrade Benelux steunt The Hunger Project

Games Changers: Indutrade Benelux steunt The Hunger Project

Een wereld zonder honger; dat wil The Hunger Project realiseren door te investeren in mensen. Wij zien in hun aanpak parallellen met onze eigen visie en strategie en daarom steunen we The Hunger Project o.a. via het ondernemersnetwerk Game Changers.

The Hunger Project ziet mensen niet als slachtoffers, maar als krachtige individuen die goed in staat zijn zelf hun honger te beëindigen. The Hunger Project maakt dat mensen zich bewust worden van hun eigen vermogens. Helpt ze bij het herkennen van kansen en bij het grijpen van die kansen

Wij helpen THP al meer dan 10 jaar

Indutrade Benelux ondersteunt juist The Hunger Project omdat onze filosofie en die van The Hunger Project grote gelijkenissen kennen:

  • Het stimuleren en faciliteren van lokaal ondernemerschap. De ondernemer moet het wel zelf doen.
  • Wij geloven in mensen en initiatieven.
  • Lokale omstandigheden moeten door lokale mensen worden beoordeeld. Autonomie is een kernvisie.
  • We zoeken selectief waar onze visie tot resultaat komt. Een stabiele omgeving met duurzame ontwikkelmogelijkheden.

Wij helpen THP al meer dan 10 jaar o.a. via sponsoring van Friends Run For The Hunger-project en deelname aan Run for The Hunger Project en The Zero Hunger Games. Sinds augustus 2023 zijn wij lid het Game Changers-investeerdersnetwerk

Game Changers

Het Game Changers-investeerdersnetwerk bestaat uit bedrijven die samen een uitdagend project zijn gestart met natuurbeschermingsorganisatie Peace Parks Foundation rond het Zinave National Park in Mozambique. En dat is hard nodig. Mozambique is een van de allerarmste landen ter wereld. Meer dan de helft van de 32 miljoen inwoners leeft in armoede, en 9,5 miljoen van hen zijn ondervoed.

Wat is het plan?

The Hunger Project ondersteunt twee groepen dorpen (Malindile & Maculuve) rond het Zinave National Park in Mozambique, om in 5 jaar tijd hun eigen leefomstandigheden blijvend te verbeteren. Ze weten hoe dat moet, omdat ze hetzelfde al succesvol doen rond het Majete Wildpark in Malawi. Majete is een florerend park geworden, met de laagste stroperijcijfers van Malawi. Zo zijn er geen olifanten en neushoorns meer gestroopt sinds hun herintroductie in 2003 en 2006. En in het eerste zelfredzame epicentrum in Majete is honger spectaculair afgenomen: van 44% naar 15%. Ook steeg het aantal mensen dat kan lezen en schrijven van 23% naar 91%*.

*resultaten uit de eindevaluatie uit 2018

Rond het Zinave wildpark wordt de basis gelegd voor een gelijkwaardige samenwerking tussen het bestuur van de gemeenschap, de lokale overheid en de natuurbeschermers. The Hunger Project onderzoekt hoe ze bewoners formele en volwaardige inspraak kunnen geven in het parkbeheer. Zodat mens, dier én natuur elkaar niet in de weg zitten, maar samen kunnen floreren.

No lockdown on hope for Zinave Communities - Mozambique 2022

Doe ook mee!

Ondernemers met lef gezocht

Voor dit nieuwe netwerk zijn we nog op zoek naar ondernemers met lef, die instappen voor een commitment voor 5 jaar vanaf € 15.000 per jaar. We nodigen andere bedrijven van harte uit om aan te sluiten. Ben jij de ondernemer die we zoeken? Samen krijgen we veel voor elkaar, op weg naar een wereld die werkt voor iedereen. 

Laatste updates

Meer nieuws