2023-10-06 13:50:00
6 oktober 2023

Indutrade Benelux zet zich op World Food Day in voor een wereld zonder honger

Gezond eten moet voor iedereen betaalbaar en bereikbaar zijn. Toch hebben 783 miljoen mensen – 1 op de 10 mensen wereldwijd – honger. Als partner van de internationale non-profit organisatie The Hunger Project geloven wij dat dat anders kan. Op World Food Day (16 oktober 2023) vragen wij hier dan ook aandacht voor en roepen wij jou op om met ons mee te doen. Want voldoende voedsel voor iedereen? Dat kan wél.

Wat is World Food Day?
World Food Day – oftewel: Wereldvoedseldag – is in 1979 uitgeroepen door de Verenigde Naties. Het VN-thema dit jaar is het belang van water voor voedsel. Het is dé dag waarop er internationaal de noodzaak van voldoende en gezond voedsel voor iedereen centraal staat. En waarop Indutrade Benelux samen met The Hunger Project aandacht vraagt voor de 783 miljoen mensen met honger wereldwijd. 

Hoeveel mensen wereldwijd hebben honger?
Wereldwijd hebben naar schatting tussen de 691 en 783 miljoen mensen chronisch honger. Dat is bijna 10% van de wereldbevolking, of zo’n 44 keer het aantal inwoners van Nederland. Zero Hunger in 2030 (
Sustainable Development Goal #2) raakt verder uit zicht als we de fundamentele fouten in ons voedselsysteem niet aanpakken. Ook de andere SDG’s – waar de oorzaken van honger onlosmakelijk mee verbonden zijn – gaan we niet halen als we zo doorgaan: slechts 15% van de doelen ligt op koers. Dat bleek ook tijdens de SDG Summit vorige maand in New York. 

“We moeten anders denken over het oplossen van honger. Het is tijd om te investeren in mensen en gemeenschappen. En om de wereldwijde systemen, waar slechts enkelen van profiteren, te veranderen.”
~ Rowlands Kaotcha - directeur Afrika, The Hunger Project

Een wereld zonder honger: The Hunger Project bewijst dat het wél kan.

Ondanks de recente alarmerende cijfers over de SDG’s, geloven wij samen met The Hunger Project dat een wereld zonder honger haalbaar is. Hoe? Door slim te investeren in duurzame oplossingen. De resultaten van The Hunger Project’s 500.000 getrainde changemakers bewijzen dat het kan.  Van klimaatbestendige gewassen kweken in Mozambique, tot moestuinen aanleggen in India en een vak leren in Ghana: bekijk 10 succesvolle acties binnen hun geïntegreerde aanpak die stuk voor stuk bijdragen aan een wereld zonder honger.

Wat kun jij doen op World Food Day?
Er is nu écht actie nodig om honger definitief de wereld uit te krijgen. Zet samen met ons een stap extra, op weg naar een wereld zonder honger.

  1. Investeer in het werk van The Hunger Project Maak direct een bedrag naar keuze over.

  2. Word lid van The Hunger Project’s investeerdersnetwerken Game Changers of Odisha’s 100.

  3. Blijf op de hoogte Schrijf je in voor The Hunger Project’s nieuwsbrief ‘Het kan wél’.

  4. Word partner met jouw bedrijf Investeer een percentage van je jaarlijkse omzet of winst. Of koppel de opbrengst van een dienst of product aan The Hunger Project.

  5. Bekijk The Hunger Project’s 10 succesvolle acties voor een wereld zonder honger.

  6. Volg The Hunger Project op LinkedInInstagramTwitter en Facebook. Met iedere like help je hen zichtbaarder te worden.

Meer weten? Kijk op thehungerproject.nl.

 

* Foto The Hunger Project - Raina uit Mozambique met ananas - een klimaatbestendig gewas.

 

Terug naar overzicht

Laatste updates

Meer nieuws