2023-05-22 16:11:00
22 mei 2023

Tweede editie The Zero Hunger Games haalt € 70.000 op voor een wereld zonder honger

Op Hemelvaartsdag 18 mei 2023 vond voor de 2e keer het voetbaltoernooi van The Zero Hunger Games plaats: een sportevent voor bedrijven waarvan de opbrengst ten goede komt aan The Hunger Project. Bijna 400 medewerkers van 32 Nederlandse bedrijven, waaronder een team van Indutrade Benelux, speelden bij voetbalclub RODA ’23 in Amstelveen mee voor een wereld zonder honger. Aan het einde van de dag nam winnaar Meijers Assurantiën de beker in ontvangst en en ontving Annelies Kanis, directeur van The Hunger Project, uit handen van Rob van der Laan (Founder & Managing Partner bij NewPort Capital, hoofdsponsor van het toernooi) een cheque van € 70.000.

Samen met hoofdsponsor NewPort Capital, gastheer RODA ‘23 en een enthousiast team vrijwilligers organiseerde initiatiefnemer José Cubo voor het 2e jaar op rij een geslaagd toernooi in het zonnige Amstelveen. Naast een gezellige dag voor de deelnemende bedrijven zoals Blokker, KPMG, Rabobank en Delicia, was het grote doel zoveel mogelijk geld ophalen voor non-profit organisatie The Hunger Project. The Hunger Project zet zich in 13 landen in Afrika, Latijns-Amerika en Azië in om honger en armoede tegen te gaan.

Recordopbrengst
Met nóg meer Business Teams dan vorig jaar, was het voetbaltoernooi al voor de start een succes. Maar niet alleen de inschrijfkosten van € 1.000 per team, ook 25% van de kantineomzet, vele donaties van bedrijven die niet mee konden doen én de opbrengst van een grote loterij zorgden voor de recordopbrengst. De bijna 400 voetballers beleefden een gezellige dag bij voetbalvereniging RODA ’23 met aansluitend een barbecue en live muziek.

Voetballen voor The Hunger Project
he Hunger Project investeert het opgehaalde bedrag in een nieuw project in Mozambique. Samen met natuurbeschermingsorganisatie Peace Parks Foundation ondersteunt The Hunger Project de gemeenschappen Malindile & Maculuve rond het Zinave National Park om in 5 jaar tijd hun eigen leefomstandigheden blijvend te verbeteren.

Veelbelovende resultaten uit Mozambique
Directeur van The Hunger Project Annelies Kanis: “De eerste berichten uit Mozambique zijn veelbelovend. Met deze fantastische opbrengst kunnen mensen getraind worden om het heft in eigen handen te nemen en zelf de nodige stappen te zetten om hun leefomstandigheden te verbeteren. Daar zijn wij ontzettend blij mee! Om het einde van honger voor elkaar te krijgen is nog veel meer nodig, dus we hopen dat meer mensen en bedrijven voor ons in actie komen. Dan komt een wereld zonder honger echt in zicht.”

Over The Zero Hunger Games
Onder de vlag van The Zero Hunger Games – een nieuw label van The Hunger Project – kan iedere sportclub- of fan zich met een sportief evenement inzetten voor een goed doel: een wereld zonder honger. Naast het voetbaltoernooi in Amstelveen komen nog veel meer particulieren en bedrijven in sportief in actie. De opbrengst van deze sportevents gaan naar het werk van The Hunger Project: een CBF Erkend Goed Doel dat in 13 landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika werkt. The Hunger Project stimuleert ondernemerschap, zelfredzaamheid en leiderschap, zodat mensen zelf het heft in handen kunnen nemen op weg naar een leven zonder honger. Kijk voor meer informatie op www.thezerohungergames.nl.

Foto's: Louise Kohlhoff & Koos van der Leest


Terug naar overzicht

Laatste updates

Meer nieuws