2017-07-07 10:00:00
7 juli 2017

Indutrade-dochter ATB Automation neemt Bönnekamp over

Voor de tweede keer in deze nog jonge juli-maand maken wij een overname binnen de Indutrade-organisatie bekend. Onze dochter ATB Automation in Mijdrecht neemt Bönnekamp B.V. over. Dit bedrijf uit Maarn heeft zich in haar 75-jarig bestaan ontwikkeld tot specialist in mechanische aandrijftechniek, DIN, lagers en industriële specials zoals klantspecifieke magneten, aansluit- en scharnierdelen voor gasveren en pneumatiek en overig draai- en freeswerk. Daarnaast heeft Bönnekamp de grootste voorraad gaffels, stangkoppen, kruiskoppelingen, aandrijfassen en kogelgewrichten in de Benelux.

Groei
Voor Olaf van de Ven en Henry le Noble, het directieteam van ATB Automation, is de samenwerking met Bönnekamp een logische stap in de ontwikkeling en groei van hun bedrijf. Voor Bönnekamp directeur-eigenaar Leon Schoutsen zal na gedegen overdracht ruimte ontstaan om aan nieuwe uitdagingen te beginnen. Onder zijn leiding is Bönnekamp tot een gerespecteerd, goed georganiseerd bedrijf uitgegroeid.

Holdingmaatschappij Indutrade Benelux stimuleert haar bedrijven om bedrijfsactiviteiten of productvertegenwoordigingen over te nemen. De uitbreiding van ATB Automation door de overname van Bönnekamp sluit dan ook geheel aan bij de Indutrade-visie.

Over Indutrade
Onder de Indutrade Benelux-holding vallen de in de Benelux gevestigde bedrijven van het Zweedse, beursgenoteerde, Indutrade AB. Indutrade richt zich op hoogwaardige technologieën voor industriële nichetoepassingen. De aangesloten bedrijven brengen technische componenten en systemen op de markt en verzorgen service-activiteiten. 

Wij willen groeien met bedrijven waarin technische expertise, klantgerichtheid en een lokale infrastructuur centraal staan. De decentrale structuur vormt het hart van onze cultuur en strategie. Hierdoor behouden de aangesloten bedrijven hun identiteit en autonomie. Deze vrijheid staat aan de basis van de ondernemende spirit binnen onze bedrijvengroep.

Vanuit de Indutrade Benelux-holding wordt ondersteuning geboden op het gebied van industriële know-how, financiën, ontwikkeling en management. Onze dochterondernemingen profiteren onderling van benchmarking en het informeel uitwisselen van ervaringen.


Terug naar overzicht

Laatste updates

Meer nieuws