2022-08-25 15:42:00
25 augustus 2022

Indutrade Benelux neemt Tebra Messenindustrie over

Per 11 augustus 2022 is Tebra Messenindustrie onderdeel van de technische bedrijvengroep Indutrade Benelux. De messenproducent uit Hoogeveen, opgericht in 1912 door de Tebra-familie, levert hoogwaardige industriële messen en machinemessen aan klanten in meer dan 18 landen. Naast standaard machinemessen is Tebra vooral gespecialiseerd in industriële machinemessen die geheel volgens klantspecificatie op maat worden gemaakt.

Machinemessen voor verschillende branches
De messen van Tebra worden ingezet in verschillende sectoren, zoals de voedingsmiddelen- en papierindustrie (waaronder hygiënepapier). Het bedrijf behoort tot de grootste producenten van machinemessen in Nederland en heeft 29 medewerkers in dienst. De voormalige eigenaar, de heer Taco Boelema, blijft aan het bedrijf verbonden voor verdere ontwikkeling van de organisatie.

Groeipotentieel
De meeste bewerkingen in het productieproces worden door Tebra in eigen beheer gedaan, waardoor de productkwaliteit en levertijden optimaal kunnen worden beheerst. De productie is grotendeels geautomatiseerd. Indutrade Benelux ziet voor Tebra Messenindustrie volop groeikansen. De focus ligt daarbij op de voedselverwerkingssector in Duitsland, België en Oostenrijk en dan met name grote eindgebruikers en machinebouwers.

* Op de foto van links naar rechts Robert-Jan Broekhuijsen (Indutrade Benelux), Rudolph Snethlage (TeekensKarstens), Taco Boelema (Tebra Messenindustrie), Carla Boelema (Tebra Messenindustrie) en Robert Timmer (Indutrade Benelux).


Terug naar overzicht

Laatste updates

Meer nieuws