Toernooi ‘The Zero Hunger Games’ brengt 63.000 euro op voor wereld zonder honger

De eerste editie van de The Zero Hunger Games heeft op Hemelvaartsdag 63.000 euro opgeleverd voor de bestrijding van honger in de wereld. Dertig Nederlandse bedrijven, waaronder Indutrade Benelux, streden om de winst bij voetbalvereniging RODA ’23 in Amstelveen. Aan het einde van de dag kon burgemeester Tjapko Poppens van Amstelveen de beker uitreiken aan RSM en een cheque van 63.000 euro overhandigen aan The Hunger Project.

The Zero Hunger Games is een nieuw initiatief van José Cubo, penningmeester van RODA’23. Samen met RODA en hoofdsponsor NewPort Capital en een enthousiast team vrijwilligers kon hij op 26 mei de eerste editie van The Zero Hunger Games houden – nadat de coronapandemie twee jaar roet in het eten gooide.

José Cubo had als doel zoveel mogelijk geld ophalen voor non-profit organisatie The Hunger Project. “De aanpak van The Hunger Project, gebaseerd op het stimuleren van ondernemerschap in dorpen in Afrika, Latijns-Amerika en Azië, spreekt mij enorm aan. Ik had nooit durven dromen dat dit nieuwe sportevenement in de eerste editie al zoveel geld zou ophalen voor deze mooie organisatie.”

Dertig bedrijven, waaronder dus Indutrade Benelux maar ook organisaties als Deloitte en Rabobank, deden mee. Naast de inschrijfkosten van 1.000 euro liet het Indutrade-team zich sponsoren voor een extra bijdrage. Ook andere bedrijven doneerden ruimhartig en een loterij (met prijzen als een e-bike van Amslod en kaartjes voor het Nederland Elftal) bracht nog eens extra geld binnen. Bovendien ging 25 procent van de kantineomzet van die dag naar The Hunger Project. De deelnemende bedrijven beleefden een gezellige dag bij voetbalvereniging RODA ’23 met aansluitend een barbecue en optredens van onder meer mystery guest Dries Roelvink.

De opbrengst van The Zero Hunger Games gaat naar Mozambique. The Hunger Project werkt daar samen met wildparkorganisatie Peace Parks in dorpen rond het Zinave National Park. Het doel is dat deze dorpen in vijf jaar tijd hun eigen leefomstandigheden blijvend kunnen verbeteren.

“Ook in het Majete Wildpark in Malawi werken we met deze aanpak, waarbij we tegelijk investeren in mens, dier en natuur. In de dorpen daar nam honger af van 44 naar 15 procent. We weten dus dat dit werkt. Met de spectaculaire bijdrage van The Zero Hunger Games kunnen we voortvarend aan de slag in Mozambique – op naar nog meer resultaat,” aldus Hunger Project-directeur Annelies Kanis.

The Hunger Project is een wereldwijde non-profitorganisatie die zich inzet voor een duurzaam einde van chronische honger. The Hunger Project stimuleert ondernemerschap, zelfredzaamheid en leiderschap, zodat mensen zelf het heft in handen kunnen nemen op weg naar een leven zonder honger.

Voor meer informatie: www.thehungerproject.nl.